Personal‎ > ‎Profesori‎ > ‎Lb. și lit. română‎ > ‎

Profesor Luminița PARAIPAN, grad didactic I

Educație și formare:

  • Master Management educaţional, CREDIS, Universitatea Bucureşti (2009)

  • Facultatea de Litere, secția limba și literatura română – limba și literatura engleză, Universitatea Hyperion, Bucureşti (2000)

  • Şcoala Normală Elena Cuza, Bucureşti (1994)


Cursuri: Program național de dezvoltare a competențelor de evaluare a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar (Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare din Învățământul Preuniversitar / 2009), Mentor (S. C. Info Educația SRL, Iași / 2009), Integrare europeană și proiecte internaționale (CCD, București, 2008), Ora de consiliere și orientare școlară (CCD / 2007).


Proiecte, programe, colaborări:

  • Să descoperim ce se află în spatele ştirilor”, în coborare cu Agenţia de Monitorizare a Presei, ActiveWatch, 2010

  • Comenius Interacţiunea eveniment-istorie-literatura în societăţile europene de-a lungul secolului XX”, 2009-2011

  • Membru al comitetului de organizare şi jurizare a concursului naţional de creaţie literară Marcela Peneș”, ediţia a VI-a, 2009, ediţia a VII-a,2010, faza interjudeţeană, faza naţională

  • Education à l’image” în anul şcolar 2009-2010, organizat de Ambasada Franţei la Bucureşti, Serviciul de cooperare şi activităţi culturale


Publicaţii: Limba și literatura română. Evaluarea națională 2011. Noțiuni teoretice și 50 de teste rezolvate, Pitești, Editura Paralela 45, 2010 (coautor); Limba și literatura română. Evaluarea națională 2010. Noțiuni teoretice și 40 de teste rezolvate, Pitești, Editura Paralela 45, 2009 (coautor); Limba şi literatura română. Modele de subiecte pentru teza unică: clasa a VIII-a, semestrul al II-lea, Piteşti, Editura Paralela 45, 2008, 2009; Limba şi literatura română. Modele de subiecte pentru teza unică: clasa a VIII-a, semestrul I, Piteşti, Editura Paralela 45, 2007, 2008; Limba şi literatura română. Modele de subiecte pentru teza unică: clasa a VII-a, semestrul al II-lea, Piteşti, Editura Paralela 45, 2008, 2009; Limba şi literatura română. Modele de subiecte pentru teza unică: clasa a VII-a, semestrul I, Piteşti, Editura Paralela 45, 2007, 2008 (coautor).


Resposabilități: membru în echipa proiectului LZR; propunător de subiecte în cadrul Olimpiadei de limbă, literatură română și comunicare, faza pe școală; membru în comisiile de evaluare în cadrul examenelor de evaluare națională, bacalaureat, olimpiadă – faza pe școală / sector/ municipiu; participarea și organizarea de evenimente în colegiu; îndrumare și coordonare a elevilor pentru participarea la diverse proiecte și competiții școlare; profesor diriginte.


Despre mine: Cu doi ani în urmă, o persoană pe care o vedeam pentru prima dată, s-a apropiat zâmbind şi a dat mâna cu mine. Văzându-mi uimirea, a completat: „Elevii dumneavoastră sunt cartea de vizită pe care o aveţi.” Momentan, cei care vă pot vorbi despre mine fac parte din clasele a VII-a B, a X-a H, a XI-a B, a XI-a F, a XI-a H. Ca profesor, nu sunt nici mai mult, nici mai puţin decât vă vor spune ei. 

Comments